Мед Атлант

На Франківщині майже ушестеро зросла захворюваність на вітрянку

За вісім місяців 2024 року на ІваноФранківщині зареєстрували 3134 випадки захворювання на вітряну віспу.

З них 96,8% — діти. Порівняно з таким же періодом минулого року кількість хворих зросла у майже шість разів. Найбільше випадків зафіксували в Івано-Франківському районі.

Про це у коментарі Суспільному повідомила лікарка-епідеміологиня обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Ірина Федорів.

З її слів, від початку року найчастіше хворіли діти від п’яти до дев’яти років.

“У нас цього року спостерігається зростання захворюваності дитячих інфекцій, зокрема вітрянки. На вітряну віспу переважно хворіють діти, проте за вісім місяців 2024 року є 99 випадків серед дорослих. Вони переносять захворювання у значно важчій формі, ніж діти. Загалом недуга характеризується підвищенням температури та специфічними висипаннями на тілі”, — каже лікарка-епідеміологиня.

Як лікувати вітрянку

Ірина Федорів говорить, що лікування вітряної віспи — симптоматичне.

“При найменших симптомах захворювання, коли є якісь висипання на тілі, не можна зволікати. Потрібно звертатися до свого сімейного лікаря. Якщо легкий перебіг хвороби, то лікує сімейний лікар. Але якщо потрібне стаціонарне лікування, госпіталізація — хворого скеровують до інфекціоніста. Все залежить від того, як протікає недуга”, — каже Ірина Федорів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...