Мед Атлант

Від завтра у Франківську стартує щорічний проєкт «Місяць здоровʼя»

Уже всьоме в Івано-Франківській громаді стартує щорічний проєкт «Місяць здоровʼя». Він триватиме з 1 жовтня до 1 листопада.

Протягом місяця жителі громади зможуть безкоштовно отримати консультації фахівців, взяти участь у різноманітних заходах, спрямованих на покращення здоровʼя.

“Я переконана, що особливістю нашого проєкту є те, що ми зможемо разом обстежити якомога більше людей. Ми очікуємо, що до нас на місяць здоров’я будуть приходити всі ті, хто бажає сам обстежитися, своїх дітей, привести своїх літніх батьків, сусідів. Для цього є всі можливості – приватні заклади, які забезпечують зручний час для обстеження, є виїзні бригади в амбулаторіях, є поліклініка в місті Івано-Франківськ, є дитяча лікарня, виїзні апарати УЗД, які будуть надавати комплексний огляд. Минулого року ми обстежили більше трьох тисяч осіб, цього року плануємо прийняти ще більше людей”, – зазначає ініціаторка проєкту, народна депутатка України, Оксана Савчук.

Від завтрашнього дня відповідно до графіків кожна людина може обирати той заклад і того лікаря, який йому потрібен.

“Щороку розширюється спектр і кількість наданих послуг, оскільки кожного року звертається все більше мешканців громади. Ми знаємо, що профілактика – це запорука нашого здоров’я, тому що набагато краще запобігти захворюванню. Запрошуємо всіх мешканців нашої громади прийти у зручний для вас час і місце і обстежитись”, – додає Алла Вацеба, начальниця Управління охорони здоровʼя Івано-Франківської міської ради.

Послуги безкоштовних медичних оглядів:

У міській поліклініці Nº1:

  • огляд офтальмолога;
  • консультація кардіолога;
  • консультація гінеколога та уролога .

У Міському клінічному перинатальному центрі жінки з інвалідністю зможуть пройти обстеження в гінеколога на спеціально облаштованому кріслі.  Окрім того, жінки зможуть прийти в будь-яку жіночу консультацію:

Виїзні огляди в ФАПах та АЗПСМ сіл громади

Огляди для дітей:

  • Опитування серед школярів громади щодо здорового способу життя про гігієну
    та догляд;
  • Медичний центр «Доктор Царук» проведе загальний огляд та експертну ехокардіографію для дітей;
  • Огляд педіатра у Міській дитячій лікарні та виїзні огляди в селах;
  • Стоматологія для дітей. Навчать правильно доглядати за ротовою порожниною у дітей, проведуть профілактичний огляд та процедури для попередження захворювань ротової порожнини.

Співпраця з приватними медичними закладами

  • Медичний центр “Доктор Царук” надаватиме консультації кардіолога, невропатолога, отоларинголога, генетика, хірурга, а також ультразвукову та функціональну діагностику. Для дітей будуть доступні огляди педіатра, дитячого уролога, невролога, кардіоревматолога та інші спеціалізовані консультації.
  • У медичному центрі “Медлюкс” можна здати аналіз на ВПЛ 14 типів. Перевірка на вірус папіломи людини (ВПЛ) є важливою, оскільки цей вірус може бути причиною розвитку серйозних захворювань
  • Медичний центр “Мед-Атлант” надаватиме послуги мамолога, пульмонолога та гастроентеролога. Консультація мамолога є важливою для кожної жінки, оскільки дозволяє своєчасно виявляти і лікувати захворювання молочних залоз
  • ЛДЦ «Клініка Святого Луки» буде доступний огляд у кардіолога та проведення електрокардіограми (ЕКГ), які є важливими для раннього виявлення серцево-судинних захворювань

Проєкт «Місяць здоровʼя» започатковано у 2018 році, і його мета – підвищити рівень знань щодо профілактики свого здоровʼя та перевірити своє здоровʼя, запровадити добру звичку щороку проходити медичні огляди у фахівців та проводити освітні лекції щодо догляду за собою та своїм станом здоровʼя.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...