Мед Атлант

В Бурштині двом Героям відкрили анотаційні дошки

Сьогодні, у свято Покрови Пресвятої Богородиці, День Захисників і Захисниць України та День Українського козацтва — на фасаді Бурштинської гімназії №1 відкрито меморіальні дошки на честь Героїв – Андрія Горлатого та Романа Цюлюпи.

У цей символічний день, коли ми вшановуємо тих, хто захищав і продовжує захищати нашу країну, важливо пам’ятати й тих, хто віддав за неї своє життя.

«Відкриття таких меморіалів у школах — це більше, ніж просто вшанування. Це частина історії, яку мають знати й пам’ятати наші діти. У стінах цього навчального закладу вони вчилися, мріяли про майбутнє, а тепер їхні імена назавжди залишаться в пам’яті цієї гімназії і її учнів», – наголосив міський голова Василь Андрієшин.

Андрій Горлатий народився 4 грудня 1986 року у Бурштині, здобув освіту у Бурштинській школі №1, після чого навчався у Рогатинському аграрному коледжі. Пройшов строкову службу, а під час повномасштабного вторгнення був мобілізований у серпні 2023 року. Служив стрільцем-зенітником у 141 бригаді. 17 березня 2024 року Андрій загинув під час бойового завдання на Запорізькому напрямі.

Роман Цюлюпа народився 1 жовтня 1988 року у Бурштині. Випускник школи №1 та Бурштинського торговельно-економічного коледжу, працював на різних підприємствах м. Бурштин. У 2022 році, під час повномасштабної війни, його мобілізували, і він служив гранатометником у 10 окремій гірсько-штурмовій бригаді “Едельвейс”. Роман помер 22 квітня 2024 року вдома, під час реабілітації після отриманого поранення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...