Мед Атлант

В Калуші для людей похилого віку влаштували святкові обіди

Справжнє свято традиційно організовують працівники Калуського міського територіального центру соціального обслуговування населення для своїх підопічних.

Першого жовтня, з нагоди Дня людей старшого віку, у закладах громадського харчування відбуваються святкові обіди.

Цього року до святкових обідів залучено 25 підопічних територіального центру — тих, хто перебуває на обліку у відділенні соціальної допомоги вдома.

— Це не просто обіди, а саме святкові обіди. Із вишуканими стравами, можливо, келихом вина, у комфортній атмосфері, хорошій компанії. Погодьтеся, зараз не кожен із людей похилого віку має змогу піти на такий обід. Тому наші підопічні дуже чекають цієї події. Намагаємось по можливості залучати нових людей, але є вже і ті, хто відвідував такі заходи раніше, — розповідає директорка територіального центру соціального обслуговування населення Надія Рим.

Одна з учасниць, Марія Винниченко, якій 86 років, зазначила:

– У терцентрі на обліку я перебуваю вже 24 роки. Це такі люди, яких я ніколи не зустрічала. Дітей у мене не було, я безкінечно хворію, чоловік помер, тому 16 років я живу одна. Але ніколи не почувалася самотньою. До мене завжди приходить моя Галя, яка мені допомагає. Я її вважаю своєю донечкою і довіряю від «а до я» Також я вдячна Надії Михайлівні Рим. Вона теж мене відвідує. У такий тяжкий час в Україні працівники терцентру робить все, щоб ми не почувалися самотніми.

Зараз на обліку у територіальному центрі соціального обслуговування населення перебуває більш, ніж тисяча підопічних, у відділенні соціальної допомоги вдома — майже 350 осіб.

Соціальні працівниці центру намагаються не просто допомогти по господарству, лікуванні, а спілкуватися, підтримувати, розраджувати. Багатьом із цих людей соціальний працівник — найближча людина. А святковий обід — надзвичайна подія, — повідомляють на сторінці міської ради.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...