Мед Атлант

Шахраї обдурили прикарпатця під час покупки авто: виманили 127 тисяч гривень

Відомі платформи онлайн-оголошень щодня входять в довіру мільйонам споживачів. Однак, серед чесних продавців є і пройдисвіти.

До поліції Івано-Франківська звернувся 23-річний містянин із заявою про шахрайство. Він розповів, що переказав майже 127 тисяч гривень продавцю, який пообіцяв продати йому транспортний засіб. Однак очікування закінчилося блокуванням покупця.

Поліцейські встановили, що прикарпатець знайшов ресурс в Інтернет-мережі вигідну пропозицію з продажу автомобіля. В онлайн-переписці з нібито продавцем, заявник перерахував частину коштів, як передоплату. Надалі, зв’язок з авто дилером обірвався.

За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження відповідно до статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Аби уберегтися від шахрайства поліцейські радять громадянам дотримуватись наступних рекомендацій:

– перед тим, як зробити покупку в інтернет-магазині, замовити послугу, укласти фінансову угоду тощо, перевірте відомості про продавця або постачальника послуг та вивчіть відгуки інших користувачів;

– вимагайте надання офіційних документів представника послуг, підтвердження його повноважень та на сам товар, який вам пропонують;

– уникайте «занадто привабливих» пропозицій. Якщо товар або послуга, яку вам пропонують, за пропозицією продавця коштує значно нижче ринкової вартості, це може бути шахрайство;

– у разі вартісних купівель особисто спілкуйтеся з продавцем офлайн, огляньте товар та перевірте справжність документів. За потреби – скористайтеся послугами експертів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...