Мед Атлант

Модульні котельні в Бурштині мають запрацювати вже до кінця грудня

Внаслідок ракетних обстрілів у Бурштині було завдано масштабних пошкоджень виробничим приміщенням та технологічному обладнанню, в тому числі і обладнанню, яке забезпечує роботу системи централізованого теплопостачання та постачання гарячої води.

Було прийнято рішення щодо будівництва 2 газових блочно-модульних котелень потужністю 8 і 10 МВт, що забезпечать опаленням споживачів Бурштина та будівництво 4 твердопаливних блочно-модульних котелень потужністю 1 МВт кожна для забезпечення опаленням соціально важливих об’єктів, а саме закладу охорони здоров’я та закладів загальної та дошкільної освіти.

Для реалізації цих заходів Кабінетом Міністрів України виділено кошти з резервного фонду державного бюджету у сумі майже 210 млн. грн. для забезпечення послугами з теплопостачання населення на території Бурштинської міської територіальної громади, Івано-Франківська обласна рада відповідно до розпорядження Івано-Франківської обласної державної адміністрації виділила 10 млн. грн., Київська міська рада надала субвенцію у розмірі 10 млн. грн. А 36 громад Прикарпаття, які приєдналися до ініціативи «Взаємодопомога громад Прикарпаття у кризових ситуаціях», започаткованої Івано-Франківським регіональним відділенням Асоціації міст України, виділили 6 756 000 грн для нашої громади.

“Зараз ці котельні на такому етапі, що підводиться електропостачання, приступили до газопостачання, а наступного тижня уже розпочнеться саме бідвництво – заливання фундаменту під майбутні котельні. Непроста ситуація – такі котельні будуються довго, кілька років – вони потужні – 8-10 МВт, а в нас є два місяці. Ми говорили з підрядниками, які обіцяють виконати роботи приблизно до 20 грудня”, – розповідає голова Бурштинської громади Василь Андрієшин.

Менші котельні, які мають забезпечувати теплом школи і садочки, мають бути швидше введені в експлуатацію – до кінця листопада.

“На сьогодні Бурштинська ТЕС усе-таки працює і тепла вода подається, з початку опалювального сезону буде подаватися й тепло. Але імовірність, що вона не буде працювати, коли будуть морози, дуже велика. До настання морозів 10-15 градусів Бурштинська ТЕС буде працювати і тепло буде подаватися”

Василь Андрієшин підкреслив, що сьогодні Бурштинська міська рада проводить активну підготовку до початку опалювального сезону, а саме:

– визначено виконавців робіт для будівництва 2 блочно-модульних  твердопаливних котелень альтернативної системи опалення для Бурштинського ліцею №3 та Бурштинського ліцею №2, потужністю 1 МВт кожна.

– на території КНП «Бурштинська центральна міська лікарня» проводяться роботи з будівництва і введення в експлуатацію стаціонарної твердопаливної котельні потужністю 1 МВт.

– КП «Житловик» укладено договір на виконання робіт та здійснення закупівель зі встановлення газових блочно-модульних транспортабельних котелень по вул. Міцкевича (потужністю 10 МВт) та вул. В. Стуса (потужністю 8 МВт) та з 07.10.2024р. розпочнуться роботи з з будівництва і введення в експлуатацію цих котельнь.

У Бурштині є 81 багатоквартирний будинок і 36 приміщень соціально-побутових приміщень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...