Мед Атлант

Україна вироблятиме 155-мм снаряди спільно з Чехією: деталі угоди

«Українська бронетехніка» підписала пакет документів з чеським холдингом Czechoslovak Group щодо виробництва 155-мм снарядів.

Про це повідомили в «Мілітарному» після Другого міжнародного форуму оборонних індустрій, передає Місто.

Плануємо за наступний рік виробництво та постачання близько 100 000 боєприпасів, а у 2026 — понад 300 000. Процес підготовки обладнання вже розпочався, — розказав «Мілітарному» керівник компанії «Українська бронетехніка» Владислав Бельбас.

Умови підписаних угод

Одна угода передбачає постачання компонентів, а друга — ліцензування виробництва боєприпасів, зокрема передачу технології та документації з виробництва артилерійських пострілів. Отримання ліцензії триватиме до кінця року, а виробництво планують розпочати на початку 2025 року.

Владислав Бельбас зазначив, що частину боєприпасів виготовлятимуть в Україні, а частину — в Чехії. Така кооперація дасть компаніям можливість збільшити кількість виробництва боєприпасів та здешевити вартість готового пострілу.

Додатково Czechoslovak Group планує виробляти в Україні й запасні частини до бронетехніки, вироби з броньованої сталі тощо.

Як вказують у виданні, Czechoslovak Group (CSG) об’єднує виробничі потужності багатьох європейських заводів і є одним із найбільших виробників артилерійських пострілів в Євросоюзі (заводи MSM, ZVS, VOP Словаччина, FM Granada Іспанія, Сербія тощо).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...