Мед Атлант

Закордонні хірурги за тиждень здійснили 84 операції для хворих з Франківщини

Голова ІФ ОВА Світлана Онищук привітала на Прикарпатті хірургів з Канади та США, які з черговою медичною місією «Face the future Ukraine» перебувають в нашій області, щоби допомогти людям з важкими травмами голови та шиї.

Подякувала їм за величезний вклад у відновлення здоров’я наших людей та навчання українських медиків. А керівникові місії Пітеру Адамсону та його колегам передала обласні відзнаки. Цінуємо те, що ви робите! — каже Онищук.

15 іноземних спеціалістів, серед яких хірурги, анестезіолог та медсестри, вчетверте провели операції українцям, військовим та цивільним зі складними мінно-вибуховими пораненнями обличчя та шиї. Протягом тижня здійснили 84 реконструктивних оперативних втручання для 34 пацієнтів.

Під час трьох інших місій вдалось прооперувати понад 120 українських захисників та цивільних.

Аби передати кращі світові медичні практики, в рамках місії також відбулись навчальні конгреси та майстер-класи від закордонних спеціалістів для кількох сотень українських лікарів та медсестер.

Приємно і те, що всі операції проводили на базі нашої обласної лікарні, де створено всі умови, що відповідають найвищим медичним стандартам. Відзначили іноземні гості і рівень наших лікарів, які пліч-о-пліч працювали з ними. Пишаємось такими фахівцями, адже в їхніх руках найцінніше – порятунок людських життів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...