Мед Атлант

Збірна України з футзалу здобула історичну “бронзу” на чемпіонаті світу-2024

Україна здобула дебютну нагороду чемпіонату світу. Збірна України здобула перемогу над Францією у матчі за третє місце на чемпіонаті світу-2024.

Пише Місто з посиланням на Суспільне спорт.

На цьогорічній світовій першості Україна вдруге в історії розігрувала медалі футзальної світової першості. На дебютному ЧС-1996 “синьо-жовті” вперше дістались до матчу за третє місце, але тоді зазнали мінімальної поразки від Росії (2:3).

На ЧС-2024 суперником України в “бронзовому” фіналі стала збірна Франції, яка вперше в історії виступає на мундіалі. Досі команда ніколи не брала участь у великих міжнародних форумах, зокрема чемпіонатах Європи.

ЧС-2024 з футзалу. Матч за третє місце

Україна — Франція 7:1

Голи: Чернявський, 11, Зварич, 22, Жук, 27,28, Абакшин, 30, 31, 33 — Саадауї, 23.

Важливим є:

  • Україна здобула перші в історії медалі чемпіонату світу з футзалу — “бронзу”. 
  • Національна команда вперше в історії перемогла Францію. Досі “синьо-жовті” одного разу зустрічались з “синіми” в офіційному поєдинку — зіграли внічию (2:2) у відборі на ЧС-2021
  • В рахунку особистих зустрічей українці зрівняли рахунок. Збірні України та Франції також двічі проводили товариські поєдинки та лише один з них завершився поразкою “синьо-жовтих” — товариська гра у жовтні 2018 року. Натомість у квітні поточного року команди зіграли внічию — 4:4.
  • Україна здобула першу медаль на рівні чемпіонатів світу в командних видах спорту за часи незалежності. Причому “синьо-жовті” двічі грали у матчах за третє місце: чоловіча збірна з футзалу на ЧС-1996 та жіноча збірна з гандболу на ЧС-2003.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...