Мед Атлант

Чергове шахрайство із псевдобанкірами: поліцейські Прикарпаття застерігають громадян

Аферисти під приводом захисту коштів пропонують здійснювати різні банківські маніпуляції.

Зокрема, надати персональні дані чи підтвердити операцію, або ж навіть перерахувати власні гроші на «безпечний рахунок». Таким чином зловмисники ошукують своїх жертв та наживаються на їхніх заощадженнях.

Так, 59-річний житель Калуша втратив понад 66 тисяч гривень, довірившись псевдобанкіру. Останній зателефонував до пенсіонера та повідомив, що його банківський рахунок заблоковано. Для того, аби захистити кошти та розблокувати рахунок потрібно вказати код, який надійшов заявнику на телефон.

Потерпілий, нічого не підозрюючи, виконав всі умови «псевдобанкіра». Одразу після цього з його рахунку було знято понад 66 тисяч гривень. Чоловік зрозумів, що потрапив у пастку до шахраїв, та звернувся за допомогою до поліції.

Дані події слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ч. 4 ст.  190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції нагадують:

– під час телефонних розмов шахрай може запевняти вас, що до банківських карток отримали доступ сторонні особи або ж невідома особа намагається розрахуватися вашим електронним гаманцем;

– шахраї просять надати конфіденційну інформацію про рахунки у зв’язку із плановою перевіркою даних;

– повідомляють про кібератаку та просять перерахувати кошти на тимчасовий безпечний рахунок, який насправді є рахунком шахрая.

Поліцейські нагадують, що отримавши ці відомості аферисти зможуть привласнити ваші заощадження.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...