Мед Атлант

На Прикарпатті з початку року поліцейські задокументували понад 3 тисячі ДТП

Правоохоронці краю щоденно проводять профілактичну роботу серед водіїв та пішоходів, а також виявляють та документують правопорушення.

Загалом від початку року на Івано-Франківщині трапилося 3063 дорожньо-транспортних пригоди. В аваріях загинули 78 людей, ще 973 особи травмовані.

Найбільша кількість ДТП з потерпілими трапилась через перевищення водіями безпечної швидкості – це 369 аварій. Серед поширених причин автопригод – порушення правил маневрування, недодержання дистанції, порушення правил проїзду перехресть тощо.
В області сталося 201 дорожньо-транспортна пригода через керування транспортними засобами у нетверезому стані. Відносно нетверезих порушників поліцейські оформили адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами у стані сп’яніння) КУпАП.

Водночас правоохоронці нагадують водіям: дотримуйтесь дистанції та швидкісного режиму, будьте максимально обережними та користуйтесь пасками безпеки, зважайте на погодні умови, виявляйте повагу до всіх учасників дорожнього руху та будьте уважними на дорогах. За жодних обставин не сідайте за кермо напідпитку.

Виконайте сезонну заміну коліс, адже переважна кількість ДТП у осінньо-зимову пору відбувається через те, що водії вчасно не «перевзули» авто.

Окремо звертаємось до пішоходів, переходьте дорогу тільки у передбачених для цього місцях та не вибігайте раптово на проїжджу частину перед автомобілем, що рухається.
Нагадуємо батькам, закріпіть на одязі своїх дітей світловідбивні елементи — це зробить їх помітними для водіїв у темряві або в умовах обмеженої видимості.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...