Мед Атлант

Небезпечний заробіток: прикарпатські поліцейські закликають бути обачними в мережі

Мешканка Івано-Франківської громади втратила 164 000 гривень, намагаючись заробити в Інтернеті. Співробітники поліції вкотре застерігають: під надто простими та вигідними пропозиціями заробітку в інтернеті, часто маскуються шахраї.

Із заявою про шахрайські дії до працівників Івано-Франківської поліції звернулася 32-річна потерпіла. Як з’ясували правоохоронці, в соціальній мережі жінка побачила оголошення про можливість заробити онлайн. За перегляд відео в “Тік-тоці” “роботодавець” обіцяв чималий заробіток.

Заявниця погодилась на таку роботу. Невдовзі кількома платежами аферист виплатив жінці незначну суму. А щоби вивести решту зароблених коштів, повідомив, що потрібно вкласти власні гроші. Довірлива заявниця надіслала аферистам 164 тисячі гривень. Та після цього “тік-ток – роботодавець” зник.

За фактом шахрайства слідчі поліції здійснюють розслідування в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи, аби встановити особу аферистів.

Працівники поліції наголошують:

– не довіряйте сумнівним пропозиціям про «легкий» прибуток у соціальних мережах;

– надайте перевагу вакансіям з офіційним працевлаштуванням та не переходьте за підозрілими посиланнями;

– у жодному разі не вводьте реквізити банківських карток та не надсилайте кошти на підозрілі чи невідомі рахунки;

– не повідомляйте невідомим особам свої персональні та банківські дані.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...