Мед Атлант

У Франківську затримали зловмисника, який «вибивав» квартиру у місцевої мешканки. ФОТО

Фігурант, погрожуючи розправою та неодноразово застосовуючи фізичну силу, вимагав від місцевої мешканки переписати на його користь двокімнатну квартиру в центрі Івано-Франківська та земельні ділянки. Поліція затримала зловмисника – суд вже обрав запобіжний захід у вигляді тримання від вартою. Йому загрожує до 12 років в’язниці.

Протиправну діяльність 44-річного мешканця Прикарпаття задокументували слідчі Слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області спільно зі співробітниками СБУ.

Чоловік раніше неодноразово судимий за тяжкі злочини, зокрема й умисне вбивство. У кримінальному світі фігурант більше відомий на прізвисько «Абдулла». Свого часу він позиціонував себе неофіційним лідером серед ув’язнених – «смотрящим».

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж шести місяців він погрожував місцевій мешканці розправою та вбивством, зокрема, облити кислотою та спалити. У такий спосіб фігурант намагався заволодіти її майном. Зокрема вимагав, щоби потерпіла перереєструвала на нього нерухомість – квартиру в обласному центрі Прикарпаття та земельні ділянки.

Фігурант не обмежувався лише словесними погрозами. Він неодноразово застосовував фізичне насильство: викручував руки потерпілій, душив, бив руками по голові.

Свої протизаконні дії фігурант тимчасово припинив лише після згоди потерпілої переписати помешкання. Жінка під примусом зловмисника навіть написала відповідну розписку. Також фігурант заволодів її колекцією коштовностей, годинників та іномаркою.

Провівши необхідні оперативні заходи, поліцейські затримали фігуранта поблизу його місця проживання у Бурштині.

Під час обшуків у чоловіка вилучили мобільний телефон, розписку потерпілої, коштовності та автомобіль, отримані незаконним шляхом, та інші речові докази його протиправної діяльності.

Слідчі повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...