Мед Атлант

В Коломийській громаді з листопада харчування для учнів 1-4 класів буде безкоштовним

Про харчування в закладах освіти голова Коломийської громади спілкувався із директорами опорних ліцеїв, управлінням освіти, управлінням економіки та підприємцями, які надають послуги з харчування у громаді.

Серед важливих питань: безоплатне харчування для учнів 1-4 класів та якість надання послуг у їдальнях.

На безкоштовні гарячі обіди для молодшої ланки у школах з державного бюджету для Коломийської громади виділено 5,1 мільйона гривень субвенції. Ця сума покриватиме 70% витрат, решту 30% буде доплачувати міська рада. Тож з початку листопада всі учні 1-4 класів будуть забезпечені безоплатним харчуванням.

З вересня наші заклади освіти перейшли на аутсорсинг, тому керівники ліцеїв розповіли, чи задоволені послугами підприємців. Відгуки схвальні, а якщо є питання – їх вирішують у робочому порядку. Також запропонував підприємцям розглянути можливість купляти продукти у місцевих виробників.

У закладах освіти обов’язково має бути смачна та корисна їжа. Від цього залежить багато, перш за все здоров’я дітей. Тому наголошую, що питання якості харчування завжди має бути на контролі, – каже голова громади Богдан Станіславський.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...