Мед Атлант

Для МАРСу з Польщі передали пожежний автомобіль

Пожежа машина для франківських рятувальників – допомога від польського міста-побратима Рибнік.

Завдяки багатолітній співпраці Івано-Франківська та Рибніка вдалося поповнити автопарк Міської аварійно-рятувальної служби помічною технікою.
 «Ми з Рибніком працюємо пречудово, бо це наше місто-побратим. Багато допомоги приходить з Польщі, з Ополе,  Жешува тощо. А що стосується пожежних машин – то такі машини ми отримали з Потсдама, Мюлльгайма, з Фульди. Ми над цим активно працюємо, щоб забезпечити наше місто, а особливо КУ «ІФ МАРС» такими машинами. Щоб у разі пожежі рятувальники могли швидко реагувати і мешканці почували себе у безпеці», – каже заступник міського голови Святослав Никорович. 
Пожежною будуть користуватись працівники Міської аварійно-рятувальної служби. Кажуть, що техніка дуже потрібна і помічна.

«Завдяки мальтійцям з Польщі ми отримали цю машину, з якою будемо працювати, гасити пожежі, виїжджати на допомогу пожежникам з військових частин. А також будемо виїжджати в села громади, щоб гасити траву чи інші загоряння», – каже пожежник-рятувальник Петро Кашуба.

«Це дуже гарний автомобіль, він нам знадобиться. Завдяки співпраці з партнерами ми поповнюємо свій автопарк сучасною технікою для насіння великих пожеж», – розповідає в.о. директора КУ «ІФ МАРС» Андрій Семʼянчук.

Міський голова Руслан Марцінків висловив вдячність Президентові міста Рибнік та депутатам міської ради, які ухвалили рішення про передачу пожежного авто. А також Відділу безпеки та кризового управління уряду міста Рибнік за швидке оформлення документів та передачу автомобіля.

 «Ми дякуємо місту Рибнік за постійну підтримку. Для нас дуже важливо і для муніципальної аварійно-рятувальної служби, які боряться з паліями трави, гасять пожежі, долучаються до ліквідації наслідків ворожих обстріляв. Дякуємо за цю співпрацю між польськими містами та Україною», – підсумовує Івано-Франківський голова Руслан Марцінків.

Окрім гуманітарної допомоги та передач необхідної техніки, Польща приймає дітей загиблих Героїв та діючих військових на відпочинок та оздоровлення. Від імені громади велика їм вдячність.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...