Мед Атлант

«Я відчув себе людиною»: поліція Прикарпаття успішно реалізовує Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору

У підрозділах поліції Прикарпаття в рамках реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні та розвитку системи «Custody Recоrds» облаштували приміщення та прилеглі території відповідно до потреб маломобільних груп населення.

Безбар’єрність – не просто вимога часу, це фундамент розбудови суспільства рівних можливостей – без обмежень та перешкод.
Безбар’єрність у Калуському райвідділі та Долинському відділенні поліції напередодні протестували представник урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Івано-Франківській області Микола Макар, представник ГО «СЛІД» Володимир Онуфрик та військовослужбовець Юрій Фрищин.
У приміщенні підрозділів створили необхідні умови аби люди почували себе комфортно та отримували доступні поліцейські послуги. Співробітники поліції провели оглядові екскурсії гостям: продемонстрували кімнати прийому громадян, чергові частини, «зелені» кімнати для дітей.
«Що таке для мене безбар’єрність? У першу чергу це доступність. Я маю себе почувати людиною. Я маю право отримати від держави ті доступні послуги, які вона декларує. Перебуваючи в цьому відділенні поліції, я себе відчув людиною! Зараз є великий прогрес, не тільки для людей з інвалідністю, а для усіх маломобільних громадян – є можливість сюди прийти, звернутися й отримати доступні послуги» – поділився враженнями Микола Макар.
Позитивні враження від побаченого залишилися і у військовослужбовця Юрія. Боєць 8 місяців тому отримав важку травму на фронті. З того часу стати дві ноги не може, пересувається на кріслі колісному. «Можна попасти в будь-яку кімнату, написати заяву – все можливо. Нема того, що було раніше. Раніше ніхто з тим не стикався, що в нас людина з інвалідністю хоче піти в поліцію. Бо в нас і не було колись так багато людей з інвалідністю. Зараз таких дуже багато, а тим паче військових. Так що, молодці! Нічого не можу сказати. Думають, опрацьовують, спілкуються, питаються як то краще зробити, щоб полегшити життя іншим людям».
Зупинятися на досягнутому правоохоронці не збираються. Надалі планують зробити доступною інформацію про підрозділ та навігацію для людей з порушенням зору, а також виконати ще ряд робіт з розумного пристосування підрозділів – зазначила старший інспектор Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини в Івано-Франківській області Марія Кравецька.
Створення безпекового та безбар’єрного середовища для усіх – це один з напрямків діяльності Національної поліції України.
Поліція Прикарпаття продовжує створювати всі умови, щоб люди, які представляють маломобільні групи населення, зручно та без перешкод зверталися за допомогою до правоохоронців.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...