Мед Атлант

Аферисти виманили у прикарпатки 75 тисяч гривень

Майже 75 00 гривень заробив аферист на прикарпатці, в якої, начебто, “купував” товар: поліція застерігає недовіряти незнайомцям.

39-річна жінка на одному із популярних сайтів продажів розмістила оголошення про продаж дитячого одягу. Невдовзі з нею зв’язався потенційний покупець, якого начебто зацікавив товар.

У ході розмови аферист надіслав жінці фішингове посилання для заповнення форми інтернет доставлення. Заявниця перейшла за ним, ввела всі дані та зазначила конфіденційну інформацію. Надалі потерпіла отримала сповіщення про списання коштів з картки майже 75 000 гривень.

Відомості за фактом шахрайства слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Щоб запобігти шахрайству, дотримуйтесь кілька порад:

1 Не погоджуйтеся на передоплату.

Не надсилайте кошти неперевіреним продавцям, надто ж якщо вони активно на цьому наполягають. Користуйтеся OLX Доставкою, що «заморожує» кошти на рахунку, допоки ви не переконаєтеся в тому, що з товаром усе гаразд.

2. Не переходьте за підозрілими посиланнями та не залишайте OLX.

Угода за допомогою OLX-доставки не потребує оформлення за окремим посиланням чи переходу до зовнішніх месенджерів. Це може бути спробою фішингу. Ретельно перевіряйте всі посилання, за якими збираєтеся перейти.

3. Нікому не передавайте дані своєї картки.

Продавець чи покупець не мають запитувати у вас про дані картки, особливо CVV код або будь-який інший для підтвердження онлайн-банкінгу. У жодному разі не надавайте стороннім особам особисту інформацію.

Дотримуючись цих доволі простих, але дієвих правил, ви значно зменшите ймовірність шахрайства щодо Вас.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...