Мед Атлант

Блаженніший Митрополит Епіфаній зустрівся з викладачами і студентами ПНУ. ФОТО

Сьогодні, 22 жовтня, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній з робочим візитом прибув до Івано-Франківської області.

В Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулася зустріч з науково-педагогічним колективом та студентами.

“В умовах війни люди в багатьох випадках пригнічені, молодь шукає нових шляхів, спілкування з такого рівня духовно особою є дуже важливим. І сьогоднішня зустріч побудована саме в форматі діалогу молоді з Блаженнішим і його проповідей “Не падати духом”. Ми протягом багатьох років співпрацюємо з ПЦУ. І сьогодні ми також хочемо поспілкуватися про нові проєкти, які хочемо відновлювати: це питання Давнього Галича, унікальний осередок культури, духовності, політичного життя, частина нашої української історії”, – зазначив ректор ПНУ ім. В. Стефаника Ігор Цепенда.

“Зараз ми приділяємо багато уваги нашій українській молоді, адже саме від них залежить наше спільне українське майбутнє. Тому церква дбає, підбадьорює, надихає в цей нелегкий час, адже ми не маємо права опускати рук. Навпаки, ми повинні підбадьорювати один одного на подальшу наполегливу боротьбу, яка завершиться нашою перемогою і в Україні буде утверджено справедливий мир. А після ми вже будемо відбудовувати, відновлювати, відроджувати те, що було втрачено впродовж останніх цих трьох років. Тому ми разом зустрічаємося, молимося, спілкуємося, відповідаємо на питання, які турбують свідомість кожного українця”, – розповідає Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

“Кожного місяця звучить Дзвін пам’яті за всіма полеглими героями з Прикарпаття, які віддали життя за Україну. Цього разу ми також об’єдналися в спільній молитві і з нами молився наш Блаженніший Митрополит Епіфаній. Ми нагородили родини наших героїв державними і обласними відзнаками, подякували їм за силу і мужність, яку вони проявляють під час війни. Ми виховуємо нашу молодь, патріотично налаштовану, яка буде творити майбутнє і вирішувати долю української держави. І сьогодні важливо, щоби вони виховувалися на християнських засадах, знали, що таке слово Боже”, – додає голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...