Мед Атлант

Дозвіл на зброю, еАкциз та сервіси для бізнесу: у “Дії” з’являться шість нових послуг

Найближчим часом у “Дії” з’являться нові послуги, серед них дозвіл на зброю, еАкциз та сервіси для бізнесу.

Віцепрем’єр-міністр з інновацій Михайло Федоров розповів, які шість нових послуг стануть доступні у застосунку, передає Місто.

За його словами, “Дія” розвивається активними темпами. Команда щотижня запускає нові сервіси та розробляє майбутні новації для застосунку.

Тільки запустили шлюб онлайн — одразу перейшли до масштабного Нацбезпеку, а кілька днів тому додали в застосунок рекрутинг у топові підрозділи БпЛА, — зазначив очільник Мінцифри.

Які 6 нових послуг будуть у “Дії”:

  • Дозвіл на зброю. У застосунку “Дія” з’явиться відображення дозволу на зброю, зокрема підтягнуться відомості про зброю, дозволи на неї. Стане можливим замовити витяг з Єдиного реєстру зброї;
  • еАкциз. Невдовзі українці зможуть перевірити легальність алкоголю або тютюну через “Дію”. Уся інформація про продукцію міститиметься в електронній системі;
  • Мультишеринг. Можна буде відправляти копії одразу декількох документів та довідок швидко та зручно;
  • Сервіси для бізнесу в комплексі е-Підприємець. Наразі у “Дії” можна зареєструвати ФОП, відкрити банківський рахунок, перейти на спрощену систему оподаткування. Скоро стане доступна видача декларацій та ліцензій для бізнесу;
  • Повідомлення про проблеми зі зв’язком. Під час знеструмлень можна повідомити про відсутність мобільного звʼязку;
  • Дія.Підпис для юридичних осіб. Ця послуга працюватиме, як “Дія.Підпис”, але з’являться нові можливості для бізнесу, які значно спростять і прискорять роботу установ та компаній.

Федоров наголосив, що частина послуг запустять “дуже скоро”, а інші з’являться у застосунку після розв’язання бюрократичних питань.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...