Мед Атлант

Висновки про стан здоров’я з цивільних медзакладів будуть за хвилини потрапляти до Міноборони – підготовлено цифровізацію ВЛК

У Міноборони вже підготували проект змін до законодавства в рамках цифровізації ВЛК, який дозволить передавати відомості про стан здоров’я військовозобов’язаного з цивільного медичного закладу до систем Міністерства оборони за лічені хвилини.

Про це розповіла заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко, передає Місто, з посиланням на судово-юридичну газету.

Ми хотіли б надати можливість і військовозобов’язаним, і військовослужбовцям, фактично всім користувачам системи військово-лікарської комісії, отримати медичний висновок у будь-якому зручному цивільному закладі охорони здоров’я. Цей медичний висновок буде надіслано в цифровому форматі за кілька хвилин, іноді кілька секунд, у систему Міністерства оборони, і далі військово-лікарська комісія за своєю ініціативою матиме змогу ознайомитися з цим медичним набором даних і ухвалити своє адміністративне рішення, – пояснила заступниця міністра.

 

Таким чином, розповіла Черногоренко, «ми поділяємо медичний висновок на дві частини: на медичну, де може будь-який лікар, фахівець зробити цей висновок; і на адміністративну частину, яка перебуває саме в площині Міністерства оборони».

За її словами, реалізувати цю пропозицію технічно зможуть досить швидко.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...