Мед Атлант

У Солотвинській громаді провели забіг памʼяті: зібрали майже 30 тисяч гривень

Другий патріотичний забіг пам’яті захисника України Дениса Мартинюка вже став доброю традицією у Бабченському старостинському окрузі.

Сьогодні, 28 жовтня, на шкільному стадіоні Бабченського ліцею вдруге відбувся забіг пам’яті, воїна Дениса Мартинюка, ініціатором якого стала мама Героя – Руслана Мартинюк.

Мелодією гімну України відкрив пам’ятний забіг військовий оркестр 50 полку Національної Гвардії України імені Семена Височана. Звуки військового оркестру на стадіоні нагадували нам про незламність духу українського народу.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх, хто віддав своє життя у боротьбі за незалежну Україну.

У спортивному заході взяли участь учні 1-11 класів, вчителі Бабченського ліцею, родичі, друзі Героя, військовослужбовці та жителі громади.

Кожен учасник забігу зробив свій внесок не лише фізично подолавши дистанцію, а й підтримавши наших захисників. Адже на шкільному стадіоні була встановлена скринька, де всі охочі мали можливість задонатити на потреби ЗСУ. Цей забіг став не просто спортивною подією, а глибоким символічним актом. Ми бігли не лише фізично, а й у своїх серцях, несучи пам’ять про Героя і віру в нашу перемогу, — повідомляють на сторінці Солотвинської селищної ради.

Під час заходу було зібрано понад 29 тисяч гривень та 50 злотих. Зібрані кошти будуть спрямовані на забезпечення всього необхідного для військовослужбовців із села Бабче.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...