Мед Атлант

Veterans HUB: у Франківську створять простір для ветеранів

Сьогодні, 28 жовтня, у Івано-Франківську розповіли про початок проєкту «Простір для ветеранів та їх родин».

Повідомляє Місто.

Цей проєкт спрямований на створення місця для підтримки, адаптації та соціалізації ветеранів та їхніх родин в Івано-Франківській області.

Т.в.о директора установи Агенція регіонального розвитку Івано-Франківської області Тетяна Збирак розповіла, що виклики у суспільстві змінились з початку війни.

Хочеться створити місце в області, де ветерани зможуть дізнаватись про пільги, послуги, гранти, я це називаю “міні ЦНАП для ветеранів, – каже Тетяна Збрак.

Проєкт виграв грант, а відповідно і фінансування від канадського фонду у розмірі 50 тисяч канадських доларів (орієнтовно 1 млн 300 тис грн).

Простір “Veterans HUB” буде розташований у приміщенні Івано-Франківської ОДА. А на посаду керівника ще триває конкурс.

Реалізувати проєкт планують до кінця квітня 2025 року.

Такий простір повинен глобально полегшити життя ветерана, котрий повернувся додому. Тобто через комплекс надання соціальних послуг. Така структура повинна об’єднувати в собі дуже багато аспектів в різних напрямків життя ветерана і допомогти йому зробити перший крок на зустріч із суспільством, – каже начальник управління ветеранської політики Роман Примич.

Такі простори будуть створювати на базі об’єднаних територіальних громад. Наразі вже є 2 громади, які реалізували проєкти:

  • Івано-Франківська ОТГ – “Дім Воїна”
  • Калуська громада – “Чисті серця”

Ще 14 мають план створення таких просторів у своїх громадах.

Щодо цільової аудиторії таких просторів, то заступник начальника управління ветеранської політики Віталій Вербовий каже:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...