Мед Атлант

Затримано жителів Донеччини, які проти волі утримували і знущалися з прикарпатців, серед потерпілих – діти

На Коломийщині затримано шістьох осіб, які проти волі утримували більше трьох десятків прикарпатців.

Для цього створили два підпільні заклади у районі і один в Коломиї, у які в різний спосіб заманювали осіб. Цю інформацію МІСТУ підтвердили у прес-службі ГУНП в Івано-Франківській області.

МІСТУ з власних джерел стало відомо, що затримані – уродженці Донеччини.

Всупереч загальновизнаним європейським нормам злочинна група впродовж двох років утримувала в нелюдських умовах 32-ох громадян з них троє малолітніх: півторарічного, 9-ти та 7-ми річного віку.

Щодо повнолітніх потерпілих,  вони страждали на алко- та наркозалежність. У такий спосіб зловмисники вимагали  грошову винагороду з людей і їх родичів нібито за лікування. При   цьому змушували їх тяжко працювати. Прикарпатців утримували без належних умов. На щастя, тяжких тілесних ушкоджень у людей немає – правоохоронці встигли запобігти цьому. Проте з потерпілих кривдники встигли познущатися.

Серед затриманих 31-річний організатор та співучасники найстаршому з них 35, а наймолодшому 22 роки.

В ході реалізації матеріалів кримінального провадження передбачених ч.2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України працівники підрозділів прикарпатської поліції під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали 6 осіб у порядку ст. 208 КПК України причетних до учинення тяжкого злочину.

За вказані злочини зловмисникам загрожує ув’язнення від 5-ти до 12-ти років. Проводяться слідчі дії.

Звільненим громадянам надається медична та психологічна допомога.

Головне фото ілюстративне

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...