Мед Атлант

У Коломийському храмі відбулась прем’єра концертної програми “Слався, Царице”

Нещодавно в катедральному соборі Преображення Христового Коломийської єпархії відбувся концерт класичної музики.

Жителі Коломиї змогли насолодитися духовною і світською музикою чотирьох століть в унікальному аранжуванні.
Концерт підготував ансамбль саксофоністів з Івано-Франківської обласної філармонії разом із сопрано Іриною Ключковською, який  присвятили прославленню Богородиці.

Нам захотілося створити щось оригінальне.  Ми вибрали твори, які оспівують образ Божої Матері.  Композиції охоплюють чотири століття: від XVII до XX, – розповідає автор проекту Роман Дзундза

Концерт відбувся в обідню пору, але незважаючи на це, послухати музикантів зібралось багато людей: діти, молодь, люди старшого віку, що не могло не порадувати організаторів, повідомляє інтернет-видання Глуzд.

Складність полягала у тому, що саксофон – це переважно сольний інструмент, який має специфічний тембр. Нам потрібно було аранжувати все так, щоб сопрано, ансамбль і музичний інструмент звучали як одне ціле. Дивлячись на кількість відвідувачів, я думаю, нам це вдалося. Це також свідчить про те, що люди хочуть слухати класику. Я вважаю, що найкращі речі, які були створені людством, потрібно повторювати, а не забувати. Музика – це одна з них, – каже диригент.

Ця програма є унікальною саме через поєднання саксофону із сольним номером.  Надзвичайним є і місце проведення, тому що досі у соборах такі концерти не проводили.

Концерт був безкоштовним.

Читайте також: В Микуличині відзначили стоп’ядесятиліття храму

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...