Мед Атлант

В Івано-Франківську планують регулювати чисельність безпритульни тварин

В Івано-Франківську планують регулювати чисельність безпритульни тварин в рамках програми  поводження з безпритульними тваринами в місті Івано-Франківську на 2017-2020 роки.

Про це повідомили сьогодні, 14 січня, на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Основне завдання програми – регулювання чисельності безпритульних тварин, забезпечення належних умов утримання та поводження з тваринами. Для досягнення поставленої мети передбачається виконання наступних кроків:

1) вилов безпритульних тварин. Здійснюється відповідно до заявок мешканців, юридичних осіб або опікунів на території яких знаходяться такі тварини. Вилов здійснюється персоналом, який має відповідну кваліфікацію, і включає декілька способів (медикаментозний, механічний, комбінований).

2)  стерилізація, вакцинація та лікування безпритульних тварин. Безпритульна тварина, що передається власнику або опікуну, підлягає обов’язковій стерилізації та вакцинації від інфекційних захворювань. Після стерилізації тварина повинна забезпечуватись післяопераційною перетримкою.

3)  облік, ідентифікація та реєстрація безпритульних тварин, які передаються опікуну проводиться у нашому операційному центрі і підлягають внесенню до міжнародної бази даних відомостей про тварину (стать, вік, відмітки про стерилізацію та щеплення) та присвоєння тварині ідентифікаційного номера.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...