Мед Атлант

Сучасні розробки для вентиляції приміщень

Кожну весну та осінь підвищується забруднення повітря. Спалення сухої трави, листя, займання лісів призводять до насичення повітря чадним газом та дрібнодисперсним пилом. Додати до цього коктейлю вихлопні гази від транспорту й отримуємо димову завісу – смог, яким дихаємо. Як наслідок – головний біль, першіння у горлі, алергічні реакції. Загострюються хронічні захворювання та захворювання дихальних шляхів.

Часті провітрювання приміщення, вологе прибирання та вентиляційні системи минулих поколінь малоефективні. Справитись з поставленими задачами якісної вентиляції та фільтрації повітря допомагає припливно-витяжна система вентиляції.

Рекуператор – економна вентиляція

Постійне зростання цін на комунальні послуги змушує людей робити свої помешкання максимально енергоефективними. Встановлення метало-пластикових вікон зменшило втрати тепла, проте знизило повітрообмін у помешканнях. Можна скористатись вентиляцією приміщення, проте при вентиляції відбувається втрата теплого повітря, на обігрів якого вже були витрачені кошти. Утримувати та повторно використовувати це тепло, економлячи гроші дозволяє рекуператор тепла.

Для мешканців Прикарпаття рекуператор Прана став найкращим рішенням у вентиляції приміщень. Це унікальна інноваційна система вентиляції повітря, яка використовує тепло відпрацьованого повітря для нагріву свіжого, але холодного взимку. Детальний опис характеристик і моделей рекуператорів Prana можна знайти тут: https://vencon.ua/catalog/bytovye-rekuperatory/prana . Робота рекуператорів Прана побудована так, що приплив свіжого та видалення відпрацьованого повітря з приміщення відбуваються одночасно крізь окремі канали теплообмінника не змішуючись. Це забезпечує теплоощадження до 92%. Для рекуперації повітря використовується мідний теплообмінник, який запобігає накопиченню шкідливих бактерій.

Розробники ставили за мету досягти максимального енергоощадження. Під час вентиляції відбувається міжканальна передача тепла, яка й забезпечує енергоефективність системи. Вигоди від застосування рекуператорів наступні:

  • економія енергоресурсів
  • безшумна робота в нічному режимі
  • легкий в установці
  • конкурентоспроможна та доступна вартість за показником ціна-якість

Фільтри припливно-витяжної вентиляції

Незалежно від того, яка система вентиляції припливна чи припливно-витяжна з рекуперацією використовується, вона має бути забезпечена фільтром. Повітряний фільтр служить для очищення припливного, а іноді й витяжного повітря. Фільтри поділяються на три класи:

  1. Грубого очищення – металізовані сітки або тканини із синтетичних волокон
  2. Тонкого очищення – очищувальний елемент склотканина
  3. Особливо тонкого – для очищення застосовується активований вугіль

Монтаж припливно-витяжної вентиляції

Щоб не трапилось так, що скупий платить двічі, потрібно завчасно подумати про проектування та монтаж вентиляційних установок. Для цього краще звернутись до профільних спеціалістів. Адже з рекуператором доцільно спочатку визначитися з моделлю обладнання, й уже потім виконувати подальше опрацювання проекту з урахуванням конструктивних особливостей. В той час, як вибираючи просту систему припливно-вентиляційної установки можна спочатку спроектувати систему, а потім підібрати відповідну модель.

Магазини кліматичної техніки Івано-Франківська та профільні інтернет-магазини по всій Україні пропонують широкий вибір систем припливно-витяжної вентиляції з послугою установки та подальшого обслуговування. За бажанням власників вони доповнюють установку різними фільтрами.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...