Мед Атлант

Майже 2,2 мільярда людей у світі не мають доступу до послуг водопостачання

Як відзначає ВООЗ, майже 2,2 мільярда людей у світі не мають доступу до послуг водопостачання.
Щорічні 2 мільйони смертей від діареї пов’язані з неякісною водою, неналежними санітарією та гігієною. 88% цього тягаря складають діти з країн, що розвиваються, інформує Центр громадського здоров’я України.
Безпечна і доступна вода – важливий фактор здоров’я людей, незалежно від того, чи використовується вона для пиття, побутових потреб, приготування їжі або рекреаційних цілей. Покращена система водопостачання, санітарії та більш ефективне водокористування можуть сприяти економічному зростанню країн та робити вагомий внесок у зменшення масштабів бідності, – кажуть у ЦГЗ.
У 2010 році Генеральна Асамблея ООН чітко визнала право людини на воду. Кожен має право на достатнє, безпечне, доступне водопостачання.
Забруднена вода може бути фактором передачі захворювань, зокрема холери, шигельозу, черевного тифу, поліомієліту. Поза цим, збудники інфекцій у воді призводять до спалахів, епідемій інфекційних захворювань, а токсичні речовини – до масових отруєнь, – додають там.
Вода забезпечує нормальний перебіг безлічі процесів обміну речовин: підтримує нормальну температуру тіла, виводить з сечею кінцеві продукти обміну речовин і токсини тощо. Нормальний обмін речовин порушується вже при втраті тілом 1% води.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...