Мед Атлант

В Прикарпатському селі пройшов незвичний еко-табір. ФОТО

Кілька днів на території с. Котиківка Городенківського р-ну проходив еко-табір. Учасники слухали лекції на тему екології, а також очистили територію місцевого парку від сміття.

Наметовий еко-табір розмістився на території пізнавально-розважального парку “Три Мости” у селі Котиківка й тривав з 16 по 18 серпня, – йдеться в повідомленні на фейсбук-сторінці Котиківської сільради.

Організатором проведення табору виступила громадська організація “Молодіжний Клуб “ТУР” спільно із Котиківською сільською радою.

За три насичені дні 20-ть учасників табору прибрали від сміття значну частину території парку вздовж річки Ямгорів, а також прослухали численну кількість лекцій.

Першого дня відкрили табір молитвою за відновлення природи. Після чого поспілкувалися на тему екології із представником Бюро Києво-Галицького Верховного Архієпископства УГКЦ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЇ о. Назарієм та домовились про спільні проекти задля збереження екології.

Перед учасниками табору виступив із лекцією Віталій Ворожбит (Бєшений Кеп) – представник Військовий клуб MILITARY. Спілкувались про типи боєприпасів, які можна зустріти у лісах чи городах, про аптечку та обмундирування солдатів ЗСУ.

Наступні дні були насичені цікавими лекціями від людей, які дотичні до збереження природи й не тільки. Випускниця УАЛ Львів і захисниця природи Любов Мартинюк розповідала учасникам табору про екологічні будинки, енергозбереження та розумне поводження із ресурсами, які дає природа.

Засновниця сімейно-консультативного центру “ПОЗИТИВ” Наталія Гульденберг поговорила з табірниками про стресостійкість сучасної молоді, причини та наслідки.

Третього дня взялися за розчищення території парку вздовж берега річки.

Кожного вечора для учасників табору та гостей, які щовечора навідували табірників проводилися кінопокази під відкритим небом.

Задоволені результатами еко-табору, організатори планують повторити його і в наступному році.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...