Мед Атлант

Для прикарпатських шкіл закуплять ноутбуки на понад 37 мільйонів гривень

Для прикарпатських шкіл закуплять ноутбуки на понад 37 мільйонів гривень. Про це на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету повідомив заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики Андрій Сташків, пише Суспільне Карпати.

За його словами, область отримає субвенцію з державного бюджету у розмірі 38 мільйонів 575 тисяч гривень. За загальним фондом 741 500 гривень передбачено на закупівлю засобів дезінфекції для навчальних закладів. За спеціальним фондом 37 мільйонів 834 тисячі гривень — на придбання ноутбуків для закладів загальної середньої освіти. Однак не всі школи отримають ноутбуки. Комп’ютери закуплять для 55 громад із 62, які є на Франківщині.

“Відповідно до постанови Кабінету Міністрів передбачено, що розподіл придбаних ноутбуків здійснюється у наступній черговості: насамперед, це для закладів загальної середньої освіти, де кількість учнів складає понад 250, у другу чергу — з кількістю учнів від 100 до 250, потім — всі інші заклади. При цьому забезпечення усіх закладів ноутбуками здійснюється за обов’язковим досягненням співвідношення — один персональний комп’ютер, який працює і який не задіяний у господарський діяльності, на одного педагогічного працівника”, — сказав Андрій Сташків.

За його словами, департамент освіти визначає потребу в обладнанні по кожній школі окремо. Для цього враховують кількість комп’ютерів, які є в школі, та кількість педагогічних працівників, які працюють за основним місцем роботи у цьому навчальному закладі.

“Відповідно, було визначено потребу в ноутбуках по кожній школі, а суму коштів, яка передбачена в області, розподілено пропорційно саме до потреби, яка визначена як різниця за кількістю працівників та ноутбуків”, — сказав Сташків.

До того ж, громади мають співфінансувати закупівлю ноутбуків. Зокрема, каже Андрій Сташків, 5 % до суми передбачено для гірських населених пунктів, 10 % — для громад з чисельністю населення до 40 тисяч, 30 % — для громад з населенням понад 40 тисяч.

Закупівлю ноутбуків проводитимуть через систему ProZorro. Зараз прогнозована вартість одного ноутбука, які закуплятимуть, становить приблизно 19 тисяч гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...