Мед Атлант

На Франківщині волонтери виготовляють сухі борщі для українських воїнів

Після початку повномасштабної російської агресії, вже тиждень на Прикараатті  виготовляють сухі борщі для українських воїнів.

Першу партію із 200 порцій 9 березня волонтери відправили бійцям 10 окремої гірсько-штурмової бригади та у волонтерські центри.

Ганна Янковець з Києва, яка переїхала у Коломию допомогає у приготуванні.

Коли 24 лютого почався напад і ми переїхали до Коломиї, згадала, що можна робити такі борщі. Я привезла свою сушку. Мама мого чоловіка надіслала нам свою. Ми з друзями й знайомими подумали, що можна долучити до процесу і коломийських господинь, які теж мають сушки. Вже виготовляють борщ понад 40 коломиянок, – каже волонтерка.

Зі слів волонтерки, висушені овочі подрібнюють і фасують у вакуумні пакети. Також до суміші додають відварене і потім висушене м’ясо, а томатну пасту кріплять степлером до овочево-м’ясної упаковки.

Ми розуміємо, що в наших воїнів чи у переселенців не завжди є можливість зварити їжу. Тому ми відтестували нову технологію. Тепер суміш достатньо залити окропом, настояти 10 хв, і борщ готовий. Діти куштували й казали, що дуже смачно. Ми раніше купували готову суху картоплю, а сьогодні вранці протестували технологію самостійного висушування, що значно здешевить виготовлення набору, – розповідає Ганна.

Зараз волонтери виготовляють 2-літрові пакети суміші, з яких виходить чотири порції. За день вдається виробити понад 100 таких упаковок. Найближчим часом планують перейти до однопорційних пакетиків. Суміш у вакуумній упаковці може зберігатися до пів року, а якщо розгерметизується – три місяці без холодильника.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...