Мед Атлант

Франківські священники передали ЗСУ понад 500 італійських бронежилетів

Архієпархіальний координаційний антикризовий центр, що активно діє в Івано-Франківську з моменту загарбницької війни росії проти України щодня трудиться для допомоги людям.

Про це повідомляє Івано-Франківська Архієпархія.

Допомога стосується як вимушено переселених осіб, так і людей, які досі перебувають під ворожими обстрілами у своїх рідних містах.

Завдяки нашій добрій співпраці з однією з українських громад в Італії та за підтримки багатьох жертводавців як в Італії, так і в Івано-Франківську, нам вдалося налагодити доставку військових кевларових бронежилетів. Усі вони проходять перевірку місцевими військовими експертами, а потім передаються на передову, – пояснює координатор проєкту отець Іван Стефурак.

За його словами, доставлені бронежилети мають четвертий ступінь захисту, який за оцінкою військових доволі добре захищає від найбільш розповсюджених сучасних куль і водночас зберігає не занадто перевантажені вагові характеристики.

Беручи кожну деталь до рук, кожного разу молитовно в душі промовляєш собі, що найкраще, щоб у нікого з наших захисників взагалі не влучила жодна куля! Але якщо таке нещастя комусь таки трапиться, то нехай цей захисний засіб з Божою допомогою буде надійною охороною та збереженням життя! І таким чином ми відправляємо нашим воїнам не тільки бронежилети, але насамперед наш молитовний щит!, – каже священнослужитель.

Після доставлення бронежилетів до розподільчого центру Архієпархії, їх ретельно сортують, вставляють всередину усі необхідні елементи та готують для передачі як безпосередньо військовим, так і різним волонтерським та громадським організаціям, які беруть участь в цьому спільному проєкті, доправляючи допомогу на фронтові місця, де виникає у цьому найбільша потреба.

Волонтери, серед яких численні семінаристи, й самі переконані, що таке служіння справді принесе користь тим, хто сьогодні ризикує власним життям заради захисту своїх краян та забезпечення мирного неба над Україною.

Якщо цей бронежилет врятує комусь життя, думаю, – ми недаремно тут служимо та працюємо, – зізнається семінарист-волонтер Тарас.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...