Мед Атлант

У Франківську люди зібрали понад тисячу книг для жителів Чернігівщини

В Івано-Франківську люди зібрали 1 600 книг для жителів Чернігівщини. Літературу охочі приносили в обласний музей визвольної боротьби імені Степана Бандери. Увечері 25 травня книги повезуть у Чернігівську область.

Про це у коментарі кореспондентові Суспільного розповів директор музею Ярослав Коретчук. З його слів, більшість книг — це художня, історична та українознавча література. Є також дитяча.

“Книжки приносили люди різного віку, переважно — дорослі. Хоча була одна дівчинка-дев’ятикласниця, яка принесла дитячі книги. На ініціативу відгукнулися і місцеві поети та письменники — Ольга Деркачова, Ярослав Ткачівський, Богдан Томенчук. Допомогли з літературою також Василь Іваночко та видавництво “Лілея НВ”, — розповідає Ярослав Коретчук.

За словами директора обласного музею визвольної боротьби, люди продовжують приносити книги, тому після поїздки на Чернігівщину літературу планують збирати для жителів Сумської області.

“Маю ще одне-єдине прохання про допомогу, адже відстань у Чернігівську область — не маленька, а сьогоднішня ситуація з паливом не дозволяє нам повністю покрити витрати на дизель (10 000 грн туди й звідти). Тож, хто хоче допомогти, може переказати гроші на картку ПриватБанку: 5168 7427 1935 6481“, — написав Ярослав Коретчук на своїй Facebook-сторінці.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...