Мед Атлант

У франківській кав’ярні волонтери збирають допомогу для дітей-переселенців

У кав’ярні Івано-Франківська волонтери збирають допомогу для дітей-переселенців, які втратили батьків та із сімей у складних життєвих обставинах.

Першу партію речей вони вже відвезли на Косівщину та Верховинщину. Про це Суспільному розповів волонтер Микола Грабовецький.

“Це — дітки з важкою долею. Вони потребують звичних для нас речей — засобів гігієни, харчів, одягу, іграшок. Також на літо потрібні панамки, тапочки”, — каже волонтер Микола Грабовецький.

Власник кав’ярні Святослав Якібчук розповідає, допомогти зголосилося багато людей. Речі для дітей-переселенців вони надсилають поштою і з інших міст України.

“Ми розмістили оголошення в соцмережах та повісили при вході в заклад. Я був здивований, що люди так активно долучилися. З одного боку, здається, що війна триває вже довго, ресурси вичерпуються, ентузіазм знижується, але коли попросили – просто чимало людей відгукнулися”, — каже Святослав Якібчук.

Жителька Івано-Франківська Любов Серман розповідає, про збір допомоги для дітей з інших регіонів України дізналася з новин та вирішила долучитися.

“Я взяла список необхідних речей у кав’ярні й все це принесла: засоби гігієни, іграшки, одяг. Дещо мала вдома, дещо купила. Цих дітей потрібно підтримувати завжди — і у війну, і в мирний час. Кожен знак уваги, навіть нематеріальний, а словесний для них має дуже велике значення”, — каже Любов Серман.

Цього тижня волонтери планують відвезти наступну партію допомоги для дітей, які поселилися на Косівщині та Верховинщині.

Приносити гуманітарну допомогу для маленьких переселенців можна у кав’ярню на вулиці Незалежності, 30.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...