Реклама

Мед Атлант

На Франківщині від початку року в аваріях загинули 54 людини

Понад 2 тисячі дорожньо-транспортних пригод від початку року трапились на Івано-Франківщині.

В аваріях загинуло більше півсотні людей. Поліцейські Прикарпаття здійснюють комплекс профілактичних заходів задля зниження аварійності на автошляхах області.
Станом на 12 вересня 2022 року прикарпатські поліцейські зафіксували 2211 дорожньо-транспортних пригод. Майже кожна четверта аварія з потерпілими. Загалом, травмовано 658 людини, 54 – загинуло.
Причини аварії різні. Та найпоширеніша – порушення правил дорожнього руху: перевищення безпечної швидкості, недотримання правил обгону та керування транспортними засобами напідпитку.
Від початку року правоохоронці виявили близько 2500 нетверезих водіїв. На всіх порушників поліцейські склали адміністративні протоколи.
Поліцейські звертаються до водіїв з прохання бути обачними на дорогах, особливо в темну пору доби. Завжди дотримуйтесь ПДР та в жодному випадку не сідайте за кермо напідпитку.
Нагадаємо, що учасниками дорожнього руху є не тільки водії, а й пішоходи. Які часом теж належати до своєї безпеки абияк. Таке відношення може призвести до трагічних наслідків.
Пішоходам забороняється виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху. А також забороняється переходити проїзну частину поза пішохідним переходом.
Прикарпатські поліцейські рекомендують пішоходам використовувати світловідбивачі елементи на одязі, так звані флікери – маленькі значки або наклейки, які відбивають світло в темряві. А також вимикати навушники та не спілкуватися по мобільному телефону під час руху.
Правила дорожнього руху існують для безпеки кожного його учасника. Навіть незначна помилка може стати фатальною і коштувати життя.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...