Мед Атлант

Авто Фредді Мерк’юрі продали на аукціоні Sotheby’s на підтримку реабілітаційного центру в Україні

У Великій Британії 5 листопада на аукціоні Sotheby’s за 250 тисяч фунтів стерлінгів продали Rolls-Royce Фредді Мерк’юрі. Гроші підуть на будівництво реабілітаційного центру Superhumans Center в Україні.

“У Лондоні завершився аукціон Sotheby’s куди Verka Serduchka.ART передав свій легендарний Rolls Royce Silver Shadow 1974 року. Автомобіль належав Фредді Мерк’юрі, уявіть тільки, кого він бачив і яких історій наслухався!”, — йдеться на офіційній сторінці центру у Facebook.

Машину придбали за 250 000 фунтів стерлінгів, або 284 500 доларів, або 11 мільйонів гривень.

Раніше стало відомо, що український співак Андрій Данилко, більше відомий під своїм сценічним імʼям Вєрка Сердючка, продасть на аукціоні Rolls-Royce Фредді Мерк’юрі.

Андрій Данилко представив лот на найвідомішому аукціоні світу Sotheby’s – Rolls-Royce Silver Shadow 1974 року випуску, на якому Мерк’юрі їздив до останніх днів життя.

За словами Данилка, він купив цей автомобіль, щоб подарувати його музею Queen або зробити частиною великої експозиції в Україні. Але зараз він вирішив, що сріблястий Роллс-Ройс стане інвестицією в майбутнє країни. Аукціонний дім не візьме свій відсоток та всі 100% отриманих коштів перераховує на благодійність.

Центр розпочне роботу вже на початку 2023 року. Superhumans Center будують на базі однієї з лікарень у Львівській області. Це буде спеціалізована клініка із протезування, реконструкції та лікування посттравматичного стресового розладу.

Стало відомо, хто є новим власником рідкісного Rolls-Royce Silver Shadow 1974 року. Це український бізнесмен із Харкова Володимир Носов, який займається криптовалютою.

Сьогодні, я став володарем унікального лота. Це був благодійний лот на аукціоні Sothebys від Андрія Данилка, а усі кошти підуть на створення у сучасного центру реабілітації та протезування центру Superhumans, що розпочне свою роботу вже напочатку 2023. Що можу сказати? Не можу стояти осторонь, задаю рівень, бо, кожен українець зараз – рівень, – прокоментував покупку Володимир Носов.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...