Мед Атлант

Іспанія передала Україні 20 медичних роботів — МОЗ

Іспанська неурядова організація “Help to Ukraine” передала Україні 20 телемедичних роботів “Homedoctor”.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

“Україна продовжує отримувати телемедичне обладнання в рамках гуманітарної допомоги від міжнародних партнерів для забезпечення безперервного доступу до медичної допомоги у найвіддаленіших куточках країни. Цього разу за сприяння Посольства Королівства Іспанії в Україні для сфери охорони здоров’я нашої держави передано автівку для роботи медичних працівників та 20 медичних роботів “Homedoctor” від іспанської неурядової громадської організації “Help to Ukraine”, — йдеться у повідомленні.

У міністерстві пояснили, що завдяки використанню цих роботів україномовні лікарі Іспанії, а згодом і лікарі України, зможуть дистанційно обстежувати та консультувати українських пацієнтів у найбільш важкодоступних в умовах війни регіонах країни.

“Це без перебільшення інноваційна телемедична платформа, яка вже успішно зарекомендувала себе в умовах воєнного стану, коли багато українців не мають доступу до медичної допомоги. Натомість з використанням пристроїв “Homedoctor” пацієнт може швидко перевірити базові показники здоровʼя — виміряти температуру, тиск, сатурацію, зробити ЕКГ та інші дослідження, а лікар — оперативно отримати результати цих досліджень та надати рекомендації пацієнту”, — зазначила заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Вона подякувала за допомогу та підтримку української системи охорони здоровʼя партнерам з “Help to Ukraine.ES”, команді посольства Іспанії в Україні та іспанському народу.

“Ваша небайдужість та щире серце рятують життя”, – додала Карчевич.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...