Мед Атлант

З початку тижня ЗСУ звільнили на півдні 179 населених пунктів

За останній тиждень, з 7 по 13 листопада, українські військові вже деокупували на правому березі Дніпра 179 населених пунктів на понад 4,5 тисячі квадратних кілометрів.
Про це повідомило оперативне командування «Південь».

У звільнених населених пунктах і на територіях Миколаївської та Херсонської областей підрозділи Сил оборони зараз проводять стабілізаційні заходи, зокрема розмінування.

Окупанти продовжують оборонні дії та облаштовують фортифікаційні споруди на лівому березі Дніпра. Водночас росіяни не припиняють обстрілів українських позицій та прилеглих до лінії зіткнення тергромад. Також ведуть повітряну розвідку й завдають ударів по критичній інфраструктурі, цивільних об’єктах і територіях тилових областей.

Так, у ніч проти 13 листопада обстрілів з лівого берега Дніпра зазнав Нікопольський район, внаслідок чого поранені два місцеві мешканці. У Нікополі пошкоджені понад 40 багатоповерхових та приватних будинків, близько 20 господарських споруд, кілька газогонів та ліній електропередач. Окупанти обстрілювали й акваторію Дніпро-Бузького лиману.

Водночас українська авіація завдала удару по районах зосередження російської техніки в Каховському районі, ракетні та артилерійські підрозділи виконали 40 вогневих завдань, результати влучань встановлюються.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...