Мед Атлант

Митрополит Володимир очолив священичий Парастас за новопреставленим о. Петром Скрипником

У вівторок, 29 листопада, у храмі Вознесіння Господнього, що у с. Підпечери, відбувся священичий Парастас за новопреставленим о. Петром Скрипником.
Очолив поминальне богослужіння Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.

Архієрею співслужили чисельно зібрані душпастирі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, зокрема, священники Тисменицького протопресвітеріату, а також о. Степан Балагура — Генеральний вікарій.

Опісля моління до всіх присутніх звернувся Митрополит Володимир, у своєму слові він сказав:

Дорогі рідні та всі присутні у храмі, висловлюємо щирі співчуття з приводу великої втрати. Ми знаємо, як ви хвилювалися та робили все можливе і неможливе, аби врятувати життя отця Петра. Але ніхто із нас не знає ні хвилини, ні часу, ні якою буде наша остання хвилина життя. У сьогоднішній день ми щиро дякуємо вам за все, що ви робили для отця, що ви дали йому послужити, зробили так, щоб він був із народом. І зараз ми розуміємо, чому він хотів так багато зробити.

«Коли священники молилися, мені запамʼяталися такі гарні слова: “Господи, дякуємо Тобі, що Ти дозволив йому служити у Твоєму земному жертовнику, поможи йому, Господи, послужити ще й у Твому небесному жертовнику”», – додав Архієрей.

Отець Петро Скрипник відійшов до вічності 29 листопада 2022 року на 66-му році життя та 29-му році священичого служіння.

Чин похорону відбудеться у середу, 30 листопада, о 14.00 у храмі Вознесіння Господнього, що у с. Підпечери.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...