Мед Атлант

Між селами Підлужжя та Угорники взялися асфальтувати дорогу. ФОТО

Місто взялося асфальтувати вулицю Івана Сірка, що з’єднує ці два села. Багато років тут було бездоріжжя. Згодом автошлях защебенили, а минулого року взялися, власне, за асфальтування дороги.

Спочатку з боку Угорників, а тепер і в Підлужжі. Ремонтують орієнтовно пів кілометра, щоби об’єднати асфальтовані шляхи.

«Це є одна з центральний внутрішніх вулиць села, яка з’єднує населені пункти Підлужжя – Угорники. Це є новий масив відносно, він десь з 90-их років. Вулиця завжди була така гравійна, щебенева. Минулого року ми зробили першу частину, з’єднали Угорники з Підлужжям. А цього року завершуємо вже другу частину вулиці Сірка, яка вже буде повністю асфальтованою. Практично 60% дітей ідуть цією дорогою кожного ранку до школи. Більша половина села іде на маршрут в село Угорники, на їх транспорт, тому що ближче добиратися до місця роботи», – розповідає староста села Підлужжя Ярина Стойко.

13-річні школярі Арсен та Даниїл якраз повертаються зі школи. Розповідають, що шлях до навчального закладу часто був болотяним. Зараз же хлопці обирають: на роликах чи велосипедом новенькою дорогою добиратимуться до школи.

«Капці майже всі були в болоті», – каже школяр Даниїл Дмитрик.

«Треба було носити весь час вологі серветки, щоби ноги повтирати. А зараз вже прогресуємо. Але треба покласти лежачі поліцейські, бо будуть ганяти дуже сильно», – додає 13-річний школяр з Підлужжя Арсен Стойко.

Не сподівалася на ремонт дороги у час війни мешканка Підлужжя Світлана Постоловська. Жінка щодня ровером долала кілька кілометрів по грунтовій дорозі.

«Це була будова. Постійно хтось рив щось, доривав. І так весь час. Як не там калабаня, то там калабаня. Та тяжко, шо того говорити. Добре, що роблять. Слава Богу, що роблять. Хоч не на часі, але ми все-одно раді і хай роблять. Якщо є можливість, якщо є на те кошти, якщо ніяких відхилень нема, то добре, ми раді», – каже мешканка села Підлужжя Світлана Постоловська.

Цього року, за словами міського голови Руслана Марцінківа, у селах Івано-Франківської громади заасфальтують мінімум одну вулицю населеного пункту. Ще близько десятка доріг у кожному селі защебенять.

«Це дорога, яка веде від центру села до Угорників і до міста. Вона скоротить шлях людям проїхати до Івано-Франківська. Це одна з центральних доріг цього села, вона потребувала ремонту. І ми вирішили цього року доробити роботи. Бо ми того року в Угорниках зробили сюди до цього подвір’я, з того боку зробили до церкви. І зараз ми з’єднаємо одну з великих вулиць села Підлужжя. Було прохання цю вулицю, також ми защебенимо інші вулиці. Ну і так стараємося, щоби в кожному селі мінімум одну-дві вулиці заасфальтувати цього року», – запевнив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

В кожному селі громади планується ремонт кількох вулиць різним методом.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...