Мед Атлант

У Франківську відкрили пам’ятні дошки загиблим бійцям Назарію Ділеті та Мар’яну Орищуку

В Івано-Франківську на фасаді ліцею № 19 відкрили пам’ятні дошки загиблим бійцям Назарію Ділеті та Мар’яну Орищуку.

Вшанувати пам’ять про загиблих військовослужбовців прийшли рідні, вчителі та представники місцевої влади, передає Суспільного.

Зі слів матері Назарія Ділети — Ганни Ділети, понад усе її син любив малювати та навіть писав картини.

“Вступив у Вище художнє професійне училище № 3. Там був дуже активним, виступав, брав участь у художній самодіяльності. Назарій був прикладом для всіх”, — ділиться Ганна Ділета.

Батько Мар’яна Орищука — Андрій Орищук каже: в юному віці син був харизматичним, хоч і любив бешкетувати. Два роки хлопець навчався в школі для обдарованих дітей. Там його називали “Дитя-сонце”, бо він мав веснянки на обличчі.

“Пішов воювати одразу — десь на третій-четвертий день. Казав, що не може дивитися, як вбивають, катують, грабують. Не ховався. Дуже боляче. Дуже важко на душі. Настрій дуже паршивий”, — каже Андрій Орищук.

За словами вчительки фізкультури ліцею № 19 Любові Розман, Мар’ян добре грав у баскетбол, а Назарій любив загальну фізичну підготовку.

“У моєму серці — тільки добра пам’ять про цих людей. Я дійсно їх знала всіх. Знала, тому що вони дуже любили фізкультуру. Хлопці гарно відвідували уроки, завжди жартували”, — розповідає Любов Гозман.

Як повідомив міський голова Руслан Марцінків, 243 військовослужбовці з Івано-Франківської громади віддали своє життя за Україну. За його словами, з 2014 року місто запровадило ініціативу “Івано-Франківськ — місто Героїв”. Від того часу встановили понад 140 анотаційних дощок.

“Наше завдання — не тільки анотаційні дошки, а й книга пам’яті, фільми. Також різноманітні спортивні турніри”, — каже Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...