Мед Атлант

Люди, які загинули під час атаки на Київ, йшли в укриття, але його не відчинили — чоловік загиблої

Люди, які загинули у четвер, 1 червня під час атаки на Київ, йшли в укриття, але його довго не відчиняли, заявив чоловік загиблої Ярослав.

Дружина Ярослава загинула на вулиці в Деснянському районі Києва, коли з дитиною йшла до укриття — воно, каже чоловік, було зачинене. Як розповіли місцеві кореспондентці Суспільного, уламки впали за 10 хвилин після оголошення повітряної тривоги.

“Була тривога, люди бігли в укриття. Укриття просто не відкрили та й все. Люди стукали, і в той момент прилетіло”, — каже Ярослав.

Окрім дружини Ярослава, загинули ще двоє людей, серед яких — дитина. Усі в цей час прямували до укриття. Понад десять людей отримали поранення різного ступеню тяжкості. Уламки впали на дитячу поліклініку, поряд пошкоджені будівлі.

Як розповіли Суспільному місцеві мешканці, люди не вперше не змогли потрапити до укриття.

“Осінню було таке, зимою не пам’ятаю. Це вже не перший раз, що закрито. А охоронець ще стверджував, що це рішення адміністрації. Що адміністрація дала вказівку закрити входи… Я хочу сховатися, чому мені закриті двері, я хочу жити”, — розповіла місцева мешканка.

За останніми даними медиків, поранених у Дніпровському та Деснянському районах, наразі 14 людей. Дев’ятьох — госпіталізували, п’ятьом надали допомогу на місці, повідомив столичний голова Віталій Кличко.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...