Мед Атлант

Як у Верховинському районі ліквідовують наслідки негоди. ВІДЕО

Понад 2 500 людей у Верховинському районі, що на Івано-Франківщині, залишаються без проїзду через негоду, що вирувала тут 16-18 червня.

Дороги, які з’єднують села Красноїлля, Замагора, Чорна Річка та Кохан, розмило. У Красноїллі підтопило й недобудований корпус місцевого ліцею, йдеться в сюжеті Суспільного.

Аби відновити транспортне сполучення, розмиті відтинки дороги Красноїлля — Замагора, що підтоплені у п’яти місцях, комунальники засипають щебенем, каже староста Красноїльського округу Михайло Дзюбак. З його слів, проїзду не мають наразі орієнтовно дві тисячі жителів цих сіл.

“Склалося так, що вода вийшла на дорогу, перемила дорожнє полотно, що з’єднує села Красноїлля і Замагору, й село Чорна Річка. І частина нашого села відрізана, немає проїзду. Сьогодні вже працює техніка і ця проблема вирішується, якщо далі не будуть дощі продовжуватися”, — говорить Михайло Дзюбак.

У Красноїллі через зливи також підтопило прилеглу територію та недобудований корпус місцевого ліцею.

“І зверху, і знизу підтоплює нашу будівлю, бо школа — не накрита. А в нас тут перепадає багато опадів, дощове літо. І вода руйнує ліцей. Збираємося із вчителями, й щоб вода не потрапляла, направляємо її в правильне річище”, — розповідає директорка Красноїльського ліцею Марія Шкіндюк.

У присілку Красноїлля Жолоби теж частково немає проїзду. Жителі намагаються облаштувати під’їзд до своїх осель самотужки. Михайло Грищук розповідає: його будинок не підтопило, однак вийшов з берегів ставок і всю рибу з нього викинуло на подвір’я.

“Були великі опади, й виїзду і під’їзду до житлового будинку немає взагалі. Маємо невелику машину та їздимо на річку по каміння, аби підсипати дорогу. Робимо надаремно, бо немає заїзду. Навіть “швидка” чи пожежна — мусить бути під’їзд додому. Вода іде з гори, вона не має де діватися і йде сюди, на дорогу. І найгірше — іде на центральну дорогу і там підмиває”, — говорить житель присілка Михайло Гаврищук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...