Мед Атлант

Від початку року Франківська громада допомогла військовим на 304,5 млн гривень

Підтримка ЗСУ та інших військових формувань з бюджету Івано-Франківської МТГ у січні-травні 2024 року становила 304,5 млн гривень.

Про те, як Івано-Франківська громада допомагає військовим, на брифінгу повідомив Руслан Гайда – заступник міського голови – директор Департаменту по взаємодії зі Збройними Силами України, Національною гвардією України, правоохоронними органами та надзвичайними ситуаціями.

З метою підтримки військовослужбовців та їхніх сімей створено комунальний заклад «ДІМ ВОЇНА».

Основними завданнями закладу є надання соціальних послуг військовослужбовцям, надання послуг психологічної та фізичної реабілітації військовослужбовців, збір та обробка інформації щодо потреб військовослужбовців та їх сімей, організація дозвілля ветеранів та військовослужбовців.

За 5 місяців проведено 7 майстер-класів, 8 занять з боулінгу, перегляди фільмів, 6 тренінгів та 8 інших заходів, в яких загальна кількість учасників – 391.

3 лютого введена послуга для сімей військових та загиблих «Помічник сімʼї Захисника/Захисниці України». Надано за 5 місяців 82 послуги.

Крім того, надано фінансову підтримку громадським організаціям, благодійним фондам та організаціям, які надають підтримку ЗСУ та постраждалим від російської агресії в сумі 800 тис. грн Соціальна підтримка дітей військовослужбовців у закладах освіти у січні-травні 2024 року.

До слова, звільнені від оплати за харчування в 2024 році в дошкільних навчальних закладах 805 дітей військовослужбовців. Звільнені від оплати за харчування в 2024 році в закладах загальної середньої освіти 2 720 учня.

«Місто Івано-Франківськ – місто надійного тилу. І воно завжди буде допомагати нашим військовослужбовцям для того, щоби наша країна отримала перемогу», – зазначив Руслан Гайда.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...