Мед Атлант

Від початку канікул у Франківській обласній дитячій лікарні збільшилася кількість травмованих дітей

Про це Суспільному розповів виконувач обов’язків завідувача відділення медзакладу Василь Данів.

З його слів, кількість дітей із травмами зараз зростає.

“Щодня у нас є по п’ять-шість операцій з травмами. Буває до 60 дітей на добу. Це — надто багато. Лікарі не встигають, батьки хвилюються”, — говорить Василь Данів.

14-літній Андрій Невзоров з Івано-Франківської громади має два переломи на одній нозі. Наразі пацієнт чекає на свою першу з двох операцій. Хлопець каже, що травмувався під час ДТП разом зі старшим двоюрідним братом, коли вони їхали електротранспортом.

“У брата був струс мозку. Він теж лежав у цій палаті, зліва на ліжку, але вчора його вже виписали. Водій Skoda мав пропустити зустрічні автомобілі, але нас не пропустив. Напевно, не побачив”, — розповідає Андрій Невзоров.

Аби хлопець зміг ходити самостійно, знадобиться декілька тижнів, каже виконувач обов’язків завідувача відділення травматології й ортопедії обласної дитячої клінічної лікарні Василь Данів. З його слів, реабілітація підлітка може тривати пів року.

Від початку 2024 року на Івано-Франківщині поліцейські зареєстрували понад 90 дорожньо-транспортних пригод з дітьми. В аваріях троє неповнолітніх загинули й сотня отримала травми, розповів у коментарі Суспільному старший інспектор управління патрульної поліції області Василь Дубів.

З його слів, в Івано-Франківську за останні три місяці сталися сім автопригод за участю електротранспорту, в яких травмувалися двоє неповнолітніх. Відповідно до закону України 2956 вік кермувальника електротранспорту у законодавстві не передбачили.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...