Мед Атлант

На Прикарпатті енергетики продовжують ліквідовувати наслідки негоди

Учора негода на Прикарпатті накоїла чимало лиха.

Основні роботи з відновлення електропостачання велися до 10 год вечора, тоді як оперативно-виїзні бригади Прикарпаттябленерго додатково працювали всю ніч, щоб «заживити» мешканців, повідомляють у пресслужбі компанії.

Станом на сьогодні залишаються знеструмленими 17 населених пунктів області повністю і 25 – частково (йдеться про пошкодження на повітряних лініях електропередачі 6-10 кВ). Зокрема, найбільше аварійних відключень наразі у Галицькій, Калуській, Рогатинській громадах.

Численні звернення фіксуються і на лініях 0,4 кВ: Снятинська громада – 97 звернень, Рогатинська – 39, Рожнятівська – 68, Долинська – 58, Калуська – 65, Коломийська – 93, а також у Богородчанській, Надвірнянській, Лисецькій, Косівській та Верховинській громадах.

У гірській місцевості основною причиною знеструмлень стали поламані від сильного вітру опори.

«Усі люди та механізми задіяні, працюємо над відновленням електропостачання. Учора були труднощі з добиранням до місць аварій, оскільки на дороги попадали дерева. З допомогою ДСНС ситуацію виправили, тепер можемо безперешкодно проводити роботи», – коментує директор з експлуатації та обслуговування мереж Валерій Євчук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...