Мед Атлант

В Україні засудили батька трьох дітей, який повернувся з Польщі та відмовився від мобілізації

В Україні до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте відмовився від мобілізації. На суді він стверджував, що має хронічні захворювання та не може воювати.

Про це йдеться у вироку Білопільського районного суду Сумської області, передає ТСН.

За даними суду, чоловік у листопаді 2023 року пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до мобілізації. У грудні йому дали повістку, проте житель Сумщини так і не прийшов до ТЦК.

На суді чоловік заявив, що провину не визнає. Він пояснив, що у 90-х роках він був “обмежено придатним” до військової служби через хронічний абстуктивний бронхіт. У нього також були проблеми зі спиною і йому рекомендували зробити операцію, проте житель Сумщини не скористався порадами медиків.

У квітні 2022 року він разом із родиною виїхав до Польщі, проте у вересні 2022 року повернуся, оскільки там працював фізично і у нього виникли проблеми зі здоров’ям. Згодом йому дали повістку та визнали придатним до мобілізації. Житель Сумщини заявив, що він з цим не погоджується, а тому ухилився від військової служби.

Адвокат підсудного пояснив, що чоловік на утриманні трьох дітей (двоє з яких неповнолітні, судячи з судових матеріалів – ред.) та дружину.

“Маючи незадовільний стан здоров`я, він звернувся до районного ТЦК та СП, пройшовши медичний огляд з надією на те, що ВЛК підтвердить існування хронічних хвороб, які заважають проходженню військової служби. Натомість ВЛК провела огляд формально та визнала його придатним до військової служби”, – йдеться у заяві адвоката.

Проте у ТЦК зазначили, що коли чоловік не погодився із рішенням районної ВЛК, його направили на проходження комісії у Сумах. Там теж чоловіка визнали придатним.

Голова ВЛК у Білопіллі пояснила, що дійсно у підсудногобуло два діагнози: “23г острохондроз, який поставив йому лікар-невролог і 52 г хронічний дуоденіт. Але згідно із вищезазначеним нормативним актом, особа є придатною до військової служби”.

Суд проаналізував матеріали суду та визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ. Його засудили до 3 років позбавлення волі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...