Мед Атлант

Сплачувала свої кредити коштами пошти – судитимуть начальницю відділення на Прикарпатті

Слідством встановлено, що обвинувачена, маючи доступ до автоматизованої системи Укрпошти, у 2023 році незаконно заволоділа її безготівковими грошовими коштами, які використала на власні потреби.

Прокурори Яремчанського відділу Надвірнянської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно начальниці одного з відділень поштового зв’язку за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, а також несанкціонованої зміни інформації, яка обробляється в автоматизованій системі (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 362 КК України).

Вона систематично використовувала автоматизовану систему для поповнення через термінал своєї банківської картки безготівковими коштами.

Таким чином начальниця поштового відділення заволоділа понад 128 тис. грн, більшість з яких переказала для погашення кредитної заборгованості.

Під час розслідування вона повністю відшкодувала завдані збитки.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...