Мед Атлант

Паломники з різних куточків України взяли участь у XXIX Міжнародній прощі вервиці у Погоні. ФОТО

Упродовж двох днів, 21-22 вересня, у Монастирі Успіння Матері Божої ЧСВВ, що у Погоні, відбулася XXIX Міжнародна проща вервиці у намірі за мир в Україні, перемогу у війні та за всіх українських військовослужбовців.

Із самого ранку, 21 вересня, чимало паломників із різних куточків області вирушили у пішу прощу до Цариці Покуття, під час якої безупинно молилися до Пресвятої Богородиці у власних намірах й за нашу Батьківщину, повідомляють у пресслужбі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Участь у прощі взяла велика кількість священнослужителів Івано-Франківської Архієпархії та інших єпархій УГКЦ, спільнота Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата, отці-василіяни з різних куточків України.

«Вже 29-ий рік ця проща збирає прочан з цілої України, а також із-за кордону. Під час війни молитва на вервиці має стати нашою особливою зброєю. У стіп чудотворної Погінської ікони Матері Божої у наміренні за перемогу над ворогами, за наших Захисників та Захисниць, особливо за зцілення поранених, визволення полонених, віднайдення безвісти зниклих», — зазначив о. Терентій Цапчук, ігумен монастиря Успіння Пресвятої Богородиці о. Терентія Цапчука, ЧСВВ.

Прибувши до Погоні, учасники пройшли реєстрацію, а відтак відбулося урочисте винесення чудотворної Погінської ікони Матері Божої.

Згодом тисячі паломників мали змогу заносити свої прохання на молебні до Богородиці, а опісля прочани провели співану вервицю із розважаннями радісних таїнств.

Програма прощі продовжилася Хресною дорогою та свідченням про молитву на вервиці гостей з Меджугор’є.

Кульмінацією першого дня паломництва стала Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Владика Дмитро Григорак, Єпарх Бучацький, у співслужінні ігумена монастиря Успіння Пресвятої Богородиці о. Терентія Цапчука, ЧСВВ, духовенства Архієпархії та ієромонахів ЧСВВ.

Звертаючись у своїй проповіді до вірних, Єпископ роздумував над постаттю Пречистої Діви Марії:

«Ця Міжнародна проща вервиці співпала із днем віддання празника Чесного і Животворного Христа Господнього. Погоня, хоча є паломницьким центром до Пречистої Діви Марії, є найперше місцем Ісуса Христа. Але сам Господь посвятив це місце Своїй Матері! Матір Божа не є богинею, Вона самостійно не робить чуда, але сам Бог через її прохання й молитви робить те, що Вона просить».

«Сьогодні ми просимо про мир в Україні. Але питання, чи всі про це молимося? Щоб Господь вислухав наші прохання, маємо всі разом та одночасно молитися за справедливий мир та перемогу. Просімо, щоб Бог переміг у цій страшній війні, адже лише Він може перемогти будь-яке зло у світі!» — мовив проповідник.

Завершився перший день співаними вервицями зі світлими та страсними таїнствами.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...