Мед Атлант

«Позич гроші у борг»: шахраї ошукали жительку Івано-Франківська на 23 тисячі гривень

Правоохоронці вкотре наголошують: перші ніж здійснювати переказ грошей – ретельно перевірте інформацію, адже шахраї можуть представитися будь-ким. Будьте уважні та бережіть свої заощадження.

23 тисячі гривень перерахувала потерпіла на рахунок невідомих осіб. Франківка хотіла допомогти своїй подрузі, однак потрапила у чергову пастку аферистів.

Зі слів заявниці, до неї у соціальній мережі «Телеграм» надійшло повідомлення від приятельки, яка просила позичити гроші. Не зволікаючи, жінка поспішила допомогти та на вказаний у месенджері банківський рахунок перевела гроші.

Лише тільки після переказу грошей стало відомо, що акаунт знайомої зламано, а гроші в борг просили й отримали шахраї.

За цим фактом розпочато досудове розслідування за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, поліцейські встановлюють причетних до злочину осіб.

Якщо вам у соцмережі прийшло повідомлення від друга, який просить у борг, то перш ніж допомогти, переконайтеся, що вам пише не шахрай, котрий зламав сторінку вашого товариша:

– подзвоніть другу. За номером, який ви точно знаєте, а не за тим, що вказаний на сторінці в соцмережах. Бо якщо шахрай зламав сторінку, то міг змінити номер телефону в профілі;

– запитайте друга те, що можете знати тільки ви;

– напишіть спільним друзям в соцмережах і спитайте чи не отримували вони подібних повідомлень від друга. Шахраї, як правило, одночасно роблять розсилку на всіх підписників зламаної сторінки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...