Мед Атлант

На Прикарпатті судитимуть директора лісгоспу за мільйонні збитки від незаконних рубок дерев в нацпарку «Гуцульщина»

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої групи за фактами зловживання службовим становищем та незаконної порубки лісу (ч.ч.2, 3 ст. 27, ч.3 ст.28, ч.2 ст. 364, ч. 4 ст. 246 КК України).

Слідством встановлено, що організатор групи – виконувач обов’язків директора лісгоспу спільно із лісничим та двома інженерами незаконно видавали лісорубні квитки для проведення рубок у Національному природному парку «Гуцульщина».
Упродовж 2022 року на території природно-заповідного фонду під приводом вибіркових санітарних рубок було зрубано понад 1320 дерев.
Такими діями державі завдано збитків на майже 3,4 млн грн.
Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури пред’явили цивільний позов до обвинувачених для відшкодування завданих збитків. Також за клопотанням слідчих арештовано їх майно.
Досудове розслідування здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові, оперативний супровід – Управління СБУ в Івано-Франківській області та Управління стратегічних розслідувань у області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...